SLOGI, 23. 11. 2016

Mesečnik Slovenian Theatre News - november

V novembrski izdaji mesečnika Slovenian Theatre News (STN): Prejemniki nagrad Borštnikovega srečanja, mednarodna potujoča razstava Zgodovina Evrope – kot jo pripovedujejo gledališča, Faust, Kralj Ubu, Ko sem bil mrtev, Ondina, Podsvet, Zakaj ptiči pojejo, mi, evropski mrliči, Naše nasilje in vaše nasilje, Republika Slovenija, Če si srečen, Ich kann nicht anders.
:
:

SLOGI

 

Povezava: Mesečnik Slovenian Theatre News - november (PDF)

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Slovenian Theatre News (STN) je mesečnik Slovenskega gledališkega inštituta v angleškem jeziku, ki izhaja v e-obliki in podaja vpogled v dramske, lutkovne, plesne, operne, baletne in druge produkcije slovenskih profesionalnih gledališč.

Mesečnik prinaša tudi informacije o nagradah, različnih gledaliških projektih v pripravi, obvešča o uprizoritvah, ki so primerne bodisi za določene ciljne skupine bodisi za posebne priložnosti, navaja kontakte producentov itd. 

Z mesečnikom v angleščini Slovenski gledališki inštitut tuje partnerje in javnost seznanja s tekočim dogajanjem na slovenskih gledaliških odrih in z načrti različnih slovenskih producentov za prihodnost.