SLOGI, 10. 11. 2015

Mesečnik Slovenian Theatre News - november

V novembrski izdaji mesečnika Sloveninan Theatre News (STN): Faust, Ko sem bil mrtev, Jugoslavija, moja dežela; Hedda Gabler, Višnjev vrt; Gospa Bovary, Hura, Nosferatu!, Nora Gregor – skriti kontinent spomina; Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk, Pekarna Mišmaš, Dokler naju seks ne loči; Sedem kuharic, štirje soldati in tri sofije, Iliada; Brez solz za pedre; Zapiranje ljubezni; Aida; Hommage à Stravinsky, Radio and Juliet; Nič več solo; Banana Split; 20th Century Fog - Megla stoletja; Sokol!; Fobija; Račka, Smrt in tulipan; Mali modri in mali rumeni, Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., Časoskop; Pekarna Mišmaš; Fortuna Fauvelu ne bo par!, Toksični psalmi - Ultimativna kolektivna izkušnja; Krhanje lepote; Katarina po naročilu, Britev: duet za performerja in njegov karakter, Nisem; Pocestnica; Nekoč, ko nas ni bilo več; Macbeth after Shakespeare; In tako dalje in tako naprej, Korak v pravo smer; Telo glasu.

SLOGI


Mesečnik Slovenian Theatre News - november (PDF/3517 kb)

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Slovenian Theatre News (STN) je mesečnik Slovenskega gledališkega inštituta v angleškem jeziku, ki izhaja v e-obliki in podaja vpogled v dramske, lutkovne, plesne, operne, baletne in druge produkcije slovenskih profesionalnih gledališč.

Mesečnik prinaša tudi informacije o nagradah, različnih gledaliških projektih v pripravi, obvešča o uprizoritvah, ki so primerne bodisi za določene ciljne skupine bodisi za posebne priložnosti, navaja kontakte producentov itd. 

Z mesečnikom v angleščini Slovenski gledališki inštitut tuje partnerje in javnost seznanja s tekočim dogajanjem na slovenskih gledaliških odrih in z načrti različnih slovenskih producentov za prihodnost.