SLOGI, 9. 12. 2015

Mesečnik Slovenian Theatre News - december

V decembrski izdaji mesečnika Slovenian Theatre News (STN): Demokracija!, Inventura, V republiki sreče; Kdo se boji črnega moža; Nostalgična komedija, Sleparja v krilu, Sneguljčica; Peer Gynt; Groznovilca; Veter, pesek in zvezde; Kaj pa če ...; Krvava Gora; Prevzetnost in pristranost: prizorišče Dvojega; Heraklit vs. Zenon: Čas je otrok, ki se s kamenčki igra: otrok na prestolu; Outopia: Vaja iz participativne demokracije; Manipulacije, Bremza.
:
:

SLOGI


Povezava:
Mesečnik Slovenian Theatre News - december (PDF)

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Slovenian Theatre News (STN) je mesečnik Slovenskega gledališkega inštituta v angleškem jeziku, ki izhaja v e-obliki in podaja vpogled v dramske, lutkovne, plesne, operne, baletne in druge produkcije slovenskih profesionalnih gledališč.

Mesečnik prinaša tudi informacije o nagradah, različnih gledaliških projektih v pripravi, obvešča o uprizoritvah, ki so primerne bodisi za določene ciljne skupine bodisi za posebne priložnosti, navaja kontakte producentov itd. 

Z mesečnikom v angleščini Slovenski gledališki inštitut tuje partnerje in javnost seznanja s tekočim dogajanjem na slovenskih gledaliških odrih in z načrti različnih slovenskih producentov za prihodnost.