SLOGI, 11. 2. 2016

Mesečnik Slovenian Theatre News - februar

V februarski izdaji mesečnika Slovenian Theatre News (STN): Ana Karenina, Kralj Ubu, Ponorela lokomotiva; Grenke solze Petre Von Kant, Lepa Vida; 20000 milj pod morjem; Kje sem ostala; Razbiti junaki ali Cirkus ponovne uporabe; Peer Gynt; Mejna črta; Živalska farma; Tako je govoril Zaratustra: Prelomiti svet na dvoje; Invazije; Melanholični croquis.
:
:

SLOGI

Povezava: Mesečnik Slovenian Theatre News - februar (PDF)

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Slovenian Theatre News (STN) je mesečnik Slovenskega gledališkega inštituta v angleškem jeziku, ki izhaja v e-obliki in podaja vpogled v dramske, lutkovne, plesne, operne, baletne in druge produkcije slovenskih profesionalnih gledališč.

Mesečnik prinaša tudi informacije o nagradah, različnih gledaliških projektih v pripravi, obvešča o uprizoritvah, ki so primerne bodisi za določene ciljne skupine bodisi za posebne priložnosti, navaja kontakte producentov itd. 

Z mesečnikom v angleščini Slovenski gledališki inštitut tuje partnerje in javnost seznanja s tekočim dogajanjem na slovenskih gledaliških odrih in z načrti različnih slovenskih producentov za prihodnost.