SLOGI, 28. 9. 2018

Dobrodošli, e-obiskovalci! Virtualne razstave SLOGI – Gledališkega muzeja

Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej vabi na predstavitev "Dobrodošli, e-obiskovalci! Virtualne razstave SLOGI – Gledališkega muzeja", ki bo v torek, 2. oktobra 2018 ob 18. uri (2. nadstropje Slovenskega gledališkega inštituta, Mestni trg 17, Ljubljana).
:
:

O poteh k »najlepši iznajdbi človeškega duha*« na Slovenskem

SLOGI – Gledališki muzej je od leta 2012 pripravil vrsto e-razstav, ki so dostopne na portalu Sigledal. Kibernetični svet nam resda ne ponuja neposrednega stika z umetnino/eksponatom in zato z e-razstavami ne poskušamo nadomestiti »fizičnih« muzejskih razstav, lahko pa z njimi dosežemo nekaj drugega: pritegnemo obiskovalce, ki sicer ne zahajajo v muzeje in galerije; ponudimo oddaljeni pristop gibalno oviranim in krajevno oddaljenim uporabnikom; nagovorimo mlajše občinstvo; omogočamo lažji in časovno neomejen dostop raziskovalcem; izkusimo večjo svobodo pri razstavljanju (saj nam je na voljo tako rekoč neomejen razstavni prostor), kot tudi možnost poznejših dopolnitev razstave; razstavljeno gradivo samodejno postane del svetovne spletne zbirke Europeana.

Višja kustosinja mag. Tea Rogelj bo spregovorila o nizu e-razstav, poimenovanem Iz naših zbirk. Z njim SLOGI – Gledališki muzej predstavlja slovensko gledališko zgodovino sedanjim in prihodnjim e-obiskovalcem.

Vstop prost!

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16