SNG Drama Ljubljana, 16. 4. 2018

Komunikacijska podoba uprizoritve Pohujšanje v dolini šentflorjanski prejela tri nagrade na 27. SOF

Komunikacijska podoba koprodukcijske uprizoritve Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ki jo je zasnoval Aljoša Bagola, je na 27. Slovenskem oglaševalskem festivalu prejela tri visoka odličja – v kategoriji tiskani oglasi in plakati, v kategoriji ambientalno oglaševanje in v kategoriji celostne oglaševalske akcije.

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana, Kreativa: Aljoša Bagola

Plakat upodablja Jacinto, osrednji lik Cankarjeve farse Pohujšanje v dolini šentflorjanski. Jacinta, ki jo v uprizoritvi igra plesalka Maša Kagao Knez, ima pričesko v obliki Slovenije, subtilen namig na teme, ki jih v besedilu obravnava Cankar, in hkrati poskus premisleka o času, v katerem živimo. Odmevno koprodukcijo treh osrednjih ljubljanskih gledališko-kulturnih ustanov – SNG Drama Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma – v režiji odličnega Eduarda Milerja si je ogledalo že več kot 18.000 gledalcev. Zadnje ponovitve v tej sezoni bodo na sporedu 7., 8. in 10. maja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Avtor idejne in oblikovne zasnove je Aljoša Bagola, fotograf Peter Uhan, postproducent Enrique Tortosa (agencija Umer) ter sodelavca Edin Alibešter in Emil Barbarić.

MGL, CD, SOF, SNG Drama Ljubljana

Povezani dogodki

SNG Drama Ljubljana, 12. 5. 2015
Kdo se boji gledališča?
SNG Drama Ljubljana, 15. 9. 2012
Avantura metafizičnega nemira
STA, SNG Drama Ljubljana, 13. 2. 2015
V ljubljanski Drami krstna uprizoritev Kafkinega Gradu