Komunikacijska podoba uprizoritve Pohujšanje v dolini šentflorjanski prejela tri nagrade na 27. SOF

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Komunikacijska podoba koprodukcijske uprizoritve Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ki jo je zasnoval Aljoša Bagola, je na 27. Slovenskem oglaševalskem festivalu prejela tri visoka odličja – v kategoriji tiskani oglasi in plakati, v kategoriji ambientalno oglaševanje in v kategoriji celostne oglaševalske akcije.


Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana, Kreativa: Aljoša Bagola

Plakat upodablja Jacinto, osrednji lik Cankarjeve farse Pohujšanje v dolini šentflorjanski. Jacinta, ki jo v uprizoritvi igra plesalka Maša Kagao Knez, ima pričesko v obliki Slovenije, subtilen namig na teme, ki jih v besedilu obravnava Cankar, in hkrati poskus premisleka o času, v katerem živimo. Odmevno koprodukcijo treh osrednjih ljubljanskih gledališko-kulturnih ustanov – SNG Drama Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma – v režiji odličnega Eduarda Milerja si je ogledalo že več kot 18.000 gledalcev. Zadnje ponovitve v tej sezoni bodo na sporedu 7., 8. in 10. maja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Avtor idejne in oblikovne zasnove je Aljoša Bagola, fotograf Peter Uhan, postproducent Enrique Tortosa (agencija Umer) ter sodelavca Edin Alibešter in Emil Barbarić.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/komunikacijska-podoba-uprizoritve-pohujsanje-v-dolini-sentflorjanski-prejela-tri-nagrade-na-27-sof