Maska, 12. 10. 2015

Drugi zbor za publiko

Drugi Zbor za publiko v sezoni 2015/16 bo v sredo, 14. oktobra 2015, sledil predstavi avtorice Irene Tomažin, Telo glasu, ki se prične ob 21. uri v Španskih borcih na Zaloški 61 v Ljubljani.
:
:

Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

V letošnji sezoni smo Zbor za publiko zastavili malo drugače. Zamišljen je kot serija pogovorov, ki bodo potekali takoj po predstavah na različnih prizoriščih ljubljanske neodvisne scene.

Gledalci, ki si bomo tisti večer ogledali predstavo, bomo govorili o tem, kaj smo videli in kako smo gledali, kaj je vzbudilo našo pozornost, kakšna so bila naša pričakovanja in kakšna je naša gledalska predstava o predstavi zdaj, ko so prizorišče zapustili izvajalci.
 
Na Zboru za publiko ne gre za razprave o kontekstualnih, konceptualnih ali teoretskih izhodiščih predstav, ki si jih bomo ogledali. Besedo bomo imeli izključno gledalci. Gre za artikulacijo in izmenjavo gledalskih izkušenj, občutkov in refleksij o tem, kakšno razmerje je predstava vzpostavila z nami, kako je predstava “govorila” z nami in kako smo mi “govorili” z njo … Detektirati želimo trenutke, v katerih smo se prepoznali kot nekaj kar presega individualne razlike med nami – kot občinstvo. Je to predstavi uspelo? Kdaj, kako in zakaj?
 
Prvi Zbor za publiko v sezoni 2015/16 se je posvetil predstavi Zraka! avtorjev Janša, Narat, Preda in Tomažin.
 
Napovedujemo pa tudi že 3. in 4. Zbor za publiko 2015/16, ki bosta potekala:
 
14. novembra 2015 - po predstavi Saške Rakef, Krhanje lepote, ki se prične ob 20.00 v Dvorani Duše Počkaj Cankarjevega doma ter

11. decembra 2015 - po predstavi Matije Ferlina, Igra, ki se prične ob 20.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, na Slomškovi 18.
 
Zborovanje bo usmerjala in moderirala Jedrt Jež Furlan, pogovarjali pa se bomo gledalci. Zbor za publiko je serija javnih diskusij v organizaciji zavoda Bunker, Maske, Vie Negative in Mesta žensk.

Vljudno vabljeni!

Povezani dogodki