Maska in RadioCona, 22. 4. 2010

Plesna intervencija Zapleši tudi ti!

RadioCona občasna projektna radijska postaja za sodobno umetnost 88.8MHz in Maska Seminar sodobnih scenskih umetnosti vabita na plesno intervencijo Zapleši tudi ti!
:
:

 

Ob Svetovnem dnevu plesa, 29. aprila 2010 pripravljamo  na izbranih lokacijah v srediču mesta Ljubljana plesno intervencijo Zapleši tudi ti, v kateri bodo udeleženci izvajali medsebojno usklajeno koreografijo, vodeno preko radijske frekvence.

Izhodišče intervencije je premislek gibanja teles v javnem prostoru, preprostih in nezavednih ter občasno tudi uniformiranih protokolih, ki določajo naša gibanja, ter nas medsebojno povezujejo ali razlikujejo.

Plesna intervencija bo potekala v četrtek, 29. aprila od 14.30 dalje v okolici postajališč Konzorcij in Nebotičnik ter na 88.8MHz

Plesna intervencija Zapleši tudi ti je del programa Prešerna Ana – Go out & dance!

V sredo 28. in petek 30. 4. od 13.00 dalje vas vabimo k poslušanju radioCona (FM 88.8MHz v Ljubljani in prenos na spletu) z izborom posnetkov predavanj z Maskinega Seminar sodobnih scenskih umetnosti / Gazira Babeli (Second Life), Ivana Ivković (Hrvaška), Stefan Kaegi (kozmopolit), Gesa Ziemer (Nemčija), Hans Ties Lehman (Nemčija),  dr. Lev Kreft (Slovenija), Peter Stamer (Avstrija), Toni Cots in Martina Garces (Španija).

Več o projektu, avtorski ekipi in koledarju dogodkov: http://www.cona.si/radio/