SNG Maribor, 6. 1. 2017

Bogata serija mednarodnih gostovanj Drame, Opere in Baleta SNG Maribor v letu 2017

V letu 2017 se bo Slovensko narodno gledališče Maribor – Drama, Opera, Balet – odpravilo na serijo pomembnih mednarodnih gostovanj s široko paleto uprizoritev različnih žanrov, ki jih bodo predstavili gledalcem v prestižnih gledališčih in na najpomembnejših festivalih po Evropi in v Latinski Ameriki.
:
:

Labodje jezero / Foto: Tiberiu Marta

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor začenja serijo gostovanj zdaj že tradicionalno v Italiji, kjer bodo znameniti balet Petra Iljiča Čajkovskega Labodje jezero v koreografiji Valerija Kovtuna po Mariusu Petipaju in Levu Ivanovu uprizorili 8. januarja v gledališču Teatro municipale v Piacenzi, dva dni kasneje, 10. januarja, pa še v gledališču Teatro Comunale Luciano Pavaroti v Modeni.

Sledi gostovanje z baletom Peer Gynt v koreografiji Edwarda Cluga, ki bo 21. januarja v Narodnem gledališču Brno na Češkem, 10. aprila pa v Budimpešti na Madžarskem.

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor s hommagem Tomažu Pandurju Brezmadežna/Immaculata po romanu Colma Tóibína Marijin testament začenja gostovanja v Madridu v Španiji, kjer bo uprizoritev v rednem programu v gledališču Teatro Español na sporedu 10., 11. in 12. februarja. Maja bo uprizoritev v Skopju odigrana v sklopu Macedonia National Theatre Festa ter na festivalu v Brnu, oktobra pa bo na sporedu 45. mednarodnega festivala Cervantino v Guanajuatu v Mehiki, najbolj znanega kulturnega in umetniškega dogodka v Latinski Ameriki, ki je hkrati tudi eden najbolj emblematičnih festivalov na svetu. Leto kasneje se obeta še gostovanje na iberoameriškem gledališkem festivalu v Bogoti v Kolumbiji ter v Buenos Airesu v Argentini.

Na Hrvaškem bo Drama SNG Maribor s komično dramo o partnerskih odnosih Razlogi za srečo v režiji Mateje Kokol gostovala v INK Pula, z glasbeno komedijo o operni divi brez posluha Petra Quilterja Glorious! v režiji Krešimirja Dolenčića v satiričnem gledališču Kerempuh v Zagrebu, s poetično dramo z groteskno-karnevalskim navdihom Gregorja Strniše Ljudožerci v režiji Ivice Buljana v HNK Zagreb, z Evripidovo Medejo v režiji Oliverja Frljića pa v ZeKaeM – Zagrebačkem kazalištu mladih.

Z baletom Mikisa Theodorakisa Grk Zorba v koreografiji Lorce Massina bo Opera in Balet SNG Maribor 7. in 8. julija gostovala na festivalu Opera in Piazza Giuseppe di Stefano v italijanskem Oderzu.

Baletni trojček Carmen – Favn – Bolero pa bo gostoval na 68. Dubrovniških poletnih igrah 14., 15. in 16. julija.

SNG Maribor, Mehika, Španija, Hrvaška, Italija, Argentina, Češka, Kolumbija

Povezani dogodki

SNG Maribor, 26. 3. 2015
Clugov Radio and Juliet v Carpiju
SNG Maribor, 18. 9. 2015
Labodji spev lepoti, ki izginja
SNG Maribor, 18. 11. 2016
Videnje ljubezni v banalnostih vsakdana