Anuša Kodelja, 8. 2. 2019

Anuša Kodelja bere sodobno slovensko dramo

Igralka Anuša Kodelja je s pomočjo SiGledalovega iskalnika izbrala dramsko besedilo Hlod na avtocesti avtorice Ize Strehar.
:
:

Foto: osebni arhiv

V branje predlagam tekst Ize Strehar z naslovom Hlod na avtocesti. Ker je iskren, zabaven, resničen. Ker se smeješ s cmokom v grlu. Ker te stisne v kot. Ker zahteva, da razmisliš. Ker se sprašuje. Ker odpira. Ker je preprosto dober. 

 Veselim se avtoričinega nadaljnjega ustvarjanja!

 

Povezava: Hlod na avtocesti

Iza Strehar, Hlod na avtocesti

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana.