Maska, 2. 4. 2010

Več nas bo, prej bomo na cilju

Maska vabi na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 7. 4. 2010 ob 10.00 uri, v kavarni SEM.
:
:

foto Gaja Repe
Na tiskovni konferenci vam bomo predstavili novo dokumentarno predstavo Janeza Janše, Janeza Janše in Janeza Janše Več nas bo, prej bomo na cilju, ki nastaja v mednarodni  koprodukciji z dunajskim Brut Künstlerhaus. Pemierna bo v torek, 13. 4. 2010 ob 20.00 uri.

Dr. Miro Cerar, dr. Blaž Lukan, Ilinka Todorovski, Zmago Jelinčič Plemeniti, Veso Stojanov, Mladen Dolar, Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša in Janez Janša so ena izmed mnogih imen, nosijo jih osebnosti, ki se pojavljajo v dokumentarni predstavi.

Več nas bo, prej bomo na cilju je dokumentarna predstava, ki združuje različna mnenja in poglede (od intervjuvancev na ulici do politikov, teoretikov in strokovnjakov s področja sodobne umetnosti, prava in številnih drugih družbenih sfer), povezane z vprašanji, kot so identiteta in identifikacija, mnoštvo in množenje, ime kot vmesnik med zasebnim in javnim ter osebno ime kot znamka. Gre za sprehod po različnih stopnjah in vidikih spremembe imena in njenih posledic (tako javnih kot relacijskih in intimnih), za raziskavo, kako v zahodni kulturi pojem osebnega imena sovpada z vprašanjem identitete osebe (oziroma se od njega razlikuje). Če parafraziramo Shakespearejevo Julijo: »Ali bi vrtnica dišala drugače, če bi ji bilo ime Janez Janša?«

Predstavili pa bomo tudi ostale  mednarodne projekte in dejavnosti Maske v letu 2010.

Na tiskovni konferenci bomo prisotni:

  • Janez Janša, direktor Maske
  • Tina Dobnik, vodja produkcije 
  • Jasmina Založnik, vodja izobraževalnih programov
  • Jedrt Jež Furlan, predstavnica za stike z javnostmi in producentka.
Maska Ljubljana, 1. 4. 2010
Maska v aprilu 2010
STA, 8. 4. 2010
Tri Janše na Dunaju