Maska, 11. 2. 2011

Javna predstavitev delavnice - predstave Generique

Maska - Seminar sodobnih scenskih umetnosti vabi na javno predstavitev delavnice predstave Generique, ki bo v nedeljo, 13.2. 2011 ob 19.00, dvorana M3/M4, Cankarjev dom, Ljubljana.
:
:


Delavnica pa bo potekala:
v soboto, 12. februarja in v nedeljo, 13. februarja 2011 od 11.00 do 13.00 in od 15.00 do 18.00 ure v Cankarjevem domu, dvorana M3/M4, Prešernova 10, Ljubljana.

V dvodnevni intenzivni delavnici bo Petra Sabisch predstavila odprto platformo kolektiva 'everybodys' prek predstavitve splošnega projekta, njegove motivacije in načina delovanja. Tokom delavnice bodo udeleženci  uporabili  in razvili delavniški komplet kolektiva 'everybodys', tako da bodo igrali nekatere igre in na osnovi svoje izkušnje razpravljali o odnosu med igrami in proizvedeno vsebino. Končali bodo s predavanjem-predstavitvijo kolektiva 'everybodys', ki ga bo izvedla celotna skupina. Generique je ena od predstav kolektiva 'everybodys'.

Predstava Générique je projekt odprte kode, ki se razvija glede na zanimanje in investicijo pestrega nabora izvajalcev. Temelji na strukturi igre, ki goji domišljijsko in kolektivno ustvarjalnost: celotna skupnost izvajalcev in občinstva razpravlja, kot da bi izvajalci ravnokar zaključili s predstavo in kot da bi jo občinstvo videlo. Ta razprava jim omogoča, da si predstavo skupaj izmislijo. Izvajalci razvijejo in uporabijo nabor orodij, da povečajo fiktivnost situacije in spodbudijo napredek igre. Vsi so pozvani, da uporabijo, razvijejo in delijo še druga orodja in izkušnje, ki lahko pomagajo Générique, da se razširi, in tudi da jo izvajajo. Générique ima v francoščini dva pomena: splošno in špica na koncu filma. To pomeni, da predstavi dajo pečat tisti, ki jo izvajajo.

www.everybodystoolbox.net