DGKTS, 8. 5. 2014

Vabilo na predavanja prof. dr. Jima Davisa

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije sporoča, da bo v dneh med 8. in 12. majem 2014 na Oddelku za dramaturgijo in scenske umetnosti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo gostoval prof. dr. Jim Davis z britanske univerze University of Warwick.
:
:

Foto: Arhiv DGKTS

Dr. Jim Davis je profesor študijev gledališča in nekdanji vodja School of Theatre, Performance and Cultural Policy Studies na Univerzi v Warwicku. Pred prihodom v Warwick (2004) je osemnajst let poučeval na University of New South Wales v Sydneyju. Profesor Davis je tudi organizator letošnje konference mednarodne zveze za gledališke raziskave International Federation for Theatre Research – IFTR, ki bo potekala v Warwicku.

Ukvarja se predvsem z zgodovino britanskega gledališča, s posebnim poudarkom na raziskavah občinstva in preučevanjem razmerij med gledališčem, popularno kulturo in zabavo. Je avtor in urednik številnih knjig, med njimi Victorian Pantomine: A Critical Reader (2010), Lives of Great Shakespearean Actors: Edmund Kean (2009) in Reflecting the Audience: London Theatregoing 1840–1880 (2001), ki je bila tudi nagrajena za najboljšo knjigo s področja gledališča v tistem letu.

Na AGRFT bo predaval:

  • v četrtek, 8. maja, 10:00 – 12:15, predavanje Theatre and Entertainment

 

  • v ponedeljek, 12. maja, 11:15 – 13:30, predavanje Theatre Audiences: Historiographical Approaches to Research

 
Predavanja bodo potekala v predavalnici 71 (v drugem nadstropju).

Vabljeni!