Vabilo na predavanja prof. dr. Jima Davisa

Avtor: DGKTS

Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije sporoča, da bo v dneh med 8. in 12. majem 2014 na Oddelku za dramaturgijo in scenske umetnosti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo gostoval prof. dr. Jim Davis z britanske univerze University of Warwick.


Foto: Arhiv DGKTS

Dr. Jim Davis je profesor študijev gledališča in nekdanji vodja School of Theatre, Performance and Cultural Policy Studies na Univerzi v Warwicku. Pred prihodom v Warwick (2004) je osemnajst let poučeval na University of New South Wales v Sydneyju. Profesor Davis je tudi organizator letošnje konference mednarodne zveze za gledališke raziskave International Federation for Theatre Research – IFTR, ki bo potekala v Warwicku.

Ukvarja se predvsem z zgodovino britanskega gledališča, s posebnim poudarkom na raziskavah občinstva in preučevanjem razmerij med gledališčem, popularno kulturo in zabavo. Je avtor in urednik številnih knjig, med njimi Victorian Pantomine: A Critical Reader (2010), Lives of Great Shakespearean Actors: Edmund Kean (2009) in Reflecting the Audience: London Theatregoing 1840–1880 (2001), ki je bila tudi nagrajena za najboljšo knjigo s področja gledališča v tistem letu.

Na AGRFT bo predaval:

 

 
Predavanja bodo potekala v predavalnici 71 (v drugem nadstropju).

Vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-na-predavanja-prof-dr-jima-davisa