STA, 24. 5. 2014

V pomoč ljudem s poplavljenih območij tudi s koncerti in predstavami

Sredstva za ljudi na poplavljenih območjih v Srbiji, BiH in na Hrvaškem bodo v Sloveniji v prihodnjih dneh zbirali tudi na dobrodelnih koncertih in predstavah.
:
:


Žrtvam poplav bodo pomagali tudi igralci. V nedeljo, 1. junija, bo ob 20. uri v Mini teatru monokomedija Domna Valiča v režiji Mateja Mijatovića z naslovom Zapornik št. 3.2.3. Vstopnina bo 12 evrov. Zbrana sredstva bodo namenili žrtvam poplav v Srbiji, Bosni in na Hrvaškem.

Pomoči žrtvam poplav v BiH ter Srbiji se pridružuje tudi Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL), ki bo s priznanimi slovenskimi stand up komiki ter glasbeniki 28. maja na Odru pod zvezdami LGL pripravilo dobrodelni stand up koncert. Cena vstopnice bo 10 evrov. Med nastopajočimi stand up komiki bodo Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković, Vasja Simić, Lucija Ćirović in Tin Vodopivec, med glasbenimi gosti pa Rudi Bučar s prijatelji. Nastopile bodo tudi plesalke plesne skupine ZARA in plesalka Ines Kočar.  Prireditev bo povezovala Sapramiška, ki je tudi glasnica projekta Botrstvo, so sporočili iz LGL.

Mestna občina Ljubljana bo dobrodelni koncert organizirala 3. junija na Kongresnem trgu. Ob tem bodo popolnoma zaprli Slovensko cesto, na kateri bodo parkirani tovornjaki za zbiranje sredstev in donacij.

Nastopajoči bodo iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Vsa denarna sredstva, zbrana na koncertu, bodo, kot piše na spletni strani ljubljanskega župana Zorana Jankovića, posredovali ljudem iz poplavljenih območij.

Na koncertu, ki bo v nedeljo v Kinu Šiški, bodo na pomoč žrtvam poplav na Balkanu skupaj stopili Elvis Jackson, Repetitor in Damir Avdić. Izkupiček vstopnic - te so v prodaji po deset evrov - bo namenjen prizadetim v poplavah.

V organizaciji srbskega veleposlaništva v Sloveniji bodo v srbskem kulturno-pastoralnem domu ob pravoslavni cerkvi v Ljubljani v torek, 27. maja, pripravili koncert, na katerem bo nastopil Zoran Predin. Namesto vstopnine bodo zbirali donatorske prispevke, so sporočili s srbskega veleposlaništva.