STA, 9. 8. 2022

V okviru Mladih levov akcija zbiranja predmetov za projekt Kos stoletja

Organizatorji 25. festivala Mladi levi, ki bo potekal med 19. in 27. avgustom, so se letos odločili, da bodo izvedli okoljevarstveni projekt oziroma t. i. projekt krožnega gospodarstva z naslovom Kos stoletja. Za postavitev, ki bo na ogled v Muzejski ulici Stare mestne elektrarne, bodo uporabili različne predmete, pridobljene v zbiralni akciji.
:
:

Kot so spomnili organizatorji festivala, svojo festivalsko programsko knjižico že vsa leta pripravljajo na ekološki način. Že večkrat so se odrekli tudi festivalskim majicam ali spominkom in raje predelali stare stvari v festivalske predmete. Tokratni projekt bo torej nadgradnja tovrstnih prizadevanj.

Pri projektu Kos stoletja sodelujeta soustvarjalki festivala, fotografinja Nada Žgank in vizualna umetnica, ruinofilka, oblikovalka in zbirateljica Tanja Radež, ki bosta zbirali različne predmete in jih predelali v relikvije festivala. Te bodo hkrati obeleževale zgodovino in prihodnost Mladih levov. Reciklirali bosta tako podobe kot fotografije, spomine, okuse in melodije.

V ta namen vabijo vse, ki bi radi sodelovali, da darujejo različne predmete. Zbirajo zanimivo, čisto in nepoškodovano embalažo, kot so stekleničke in steklenice, debelejše plastične ali steklene zanimive škatle, lahko od kozmetike, čevljev, ali česa drugega, in platnene vrečke, ki so lahko tudi potiskane.

Zbirajo tudi stanovanjsko opremo, vse od nepomembnih slik, gobelinov, starih okvirjev, šatulj in ogledal pa do nepoškodovanih manjših kosov odvečnega pohištva, kot so stol, mizica, polička in svetila. Veseli bodo tudi vaz, zanimive keramike, okrasnih krožnikov, prtov, prtičkov, zanimivih kuhinjskih krp, predpasnikov, zaves in preprog.

V sklopu akcije zbirajo tudi manj nošena oblačila, od majic, hlač, jeansa, srajc, bluz do predmetov s potencialom po izbiri darovalca. Predmete zbirajo do začetka festivala. Za dogovor o prevzemu naprošajo, da se jih obvesti na info@bunker.si.

Postavitev Kos stoletja bo sestavljena iz predmetov - tako uporabnih kot zgolj dekorativnih - ki jih bodo obiskovalci festivala lahko posvojili, odkupili, zamenjali ali izprosili, še piše v sporočilu za javnost.

Bunker, Mladi levi