STA, 21. 12. 2019

V mariborski Drami 150. ponovitev Vilinčka

Na malem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes 150. ponovitev priljubljene otroške igre Maje Borin Vilinček v režiji Branke Nikl Klampfer. Predstavo si je doslej ogledalo že skoraj 15.000 gledalcev.
:
:
Foto Sandra Požun
Foto Sandra Požun
Foto Sandra Požun
Foto Sandra Požun
Foto Sandra Požun

Vilinček je bil v SNG Maribor premierno uprizorjen 20. septembra 2007. Dramaturginja Maja Borin je adaptirala besedilo Vilinček z Lune Bena Minolija, od katerega so ostali osnovni motiv kraje hrušk in imena dramskih likov. Posodobila je karakterizacijo likov, kjer ni več delitve na slabe in dobre, dialoge je napisala v pogovornem jeziku, situacije, ki nastajajo zaradi sporov posameznih karakterjev, pa približala otroškemu razumevanju vrstnikov in sveta, v katerem živijo.

"Domišljija in resničnost, razumevanje in sprejemanje drugačnosti, spoštovanje narave in vseh bitij, s katerimi se srečujemo, se v uprizoritvi združijo v subtilno zgodbo prijateljstva in medsebojne ljubezni," sporočajo iz SNG Maribor.

Predstava, ki navdušuje otroke med 4. in 10. letom starosti, je uvrščena v katalog kakovostnih predstav za otroke in mladino spletne platforme Zlata paličica. Igrajo Matevž Biber, Davor Herga, Ivica Knez, Eva Kraš, Viktor Hrvatin Meglič in Mateja Pucko.

SNG Maribor, Maja Borin, Vilinček

Povezani dogodki