V mariborski Drami 150. ponovitev Vilinčka

Avtor: STA

Na malem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes 150. ponovitev priljubljene otroške igre Maje Borin Vilinček v režiji Branke Nikl Klampfer. Predstavo si je doslej ogledalo že skoraj 15.000 gledalcev.


Foto: Sandra Požun

Vilinček je bil v SNG Maribor premierno uprizorjen 20. septembra 2007. Dramaturginja Maja Borin je adaptirala besedilo Vilinček z Lune Bena Minolija, od katerega so ostali osnovni motiv kraje hrušk in imena dramskih likov. Posodobila je karakterizacijo likov, kjer ni več delitve na slabe in dobre, dialoge je napisala v pogovornem jeziku, situacije, ki nastajajo zaradi sporov posameznih karakterjev, pa približala otroškemu razumevanju vrstnikov in sveta, v katerem živijo.

"Domišljija in resničnost, razumevanje in sprejemanje drugačnosti, spoštovanje narave in vseh bitij, s katerimi se srečujemo, se v uprizoritvi združijo v subtilno zgodbo prijateljstva in medsebojne ljubezni," sporočajo iz SNG Maribor.

Predstava, ki navdušuje otroke med 4. in 10. letom starosti, je uvrščena v katalog kakovostnih predstav za otroke in mladino spletne platforme Zlata paličica. Igrajo Matevž Biber, Davor Herga, Ivica Knez, Eva Kraš, Viktor Hrvatin Meglič in Mateja Pucko.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-mariborski-drami-150-ponovitev-vilincka