STA, 19. 12. 2011

V KUD France Prešeren premiera otroške predstave Glavko in Zbrk

V KUD France Prešeren je bila včeraj, 18. decembra premierno uprizorjena otroška predstava Glavko in Zbrk, nastala pod okriljem Bimbo Teatra. Pod režijo in scenarij predstave, ki govori o "ne tako strašnem zmaju", se podpisuje Jure Karass, v njej pa igrata Juš Milčinski in Urška Mlakar. Uprizoritev je primerna za otroke od 3. do 8. leta starosti.

foto Arhiv KUD FP

Glavko in Zbrk sta pravljični bitji, ki potujeta po svetu in otrokom pripovedujeta zgodbe, ki sta jih nabrala na svojih dolgih popotovanjih. Tokrat sta gledalcem predstavila zgodbo o nenavadno prijaznem in umirjenem zmaju Samu in njegovem iskanju prijatelja, ki bi ga razumel in sprejel takšnega, kot je, so o vsebini predstave zapisali v KUD France Prešeren, ki je producent predstave. Za kostumografijo je poskrbela Aleksandra Šepec.

Bimbo Teater sta ustanovili gledališki in ulični ustvarjalki Urška Mlakar in Alenka Marinič. Začeli sta z oblikovanjem likov Štefke in Poldke za televizijsko oddajo na TV Slovenija z naslovom Štafeta mladosti. Lika sta pozneje navdihnila dve gledališki (Štefka in Poldka, Štefka in Poldka 2) in dve ulični predstavi (Grema na morje, Grema smučat). Bimbo Teater nastopa tudi v kavarni Union v sklopu Varietejčka z otroškima predstavama Čirule, Čarule, Puf in kaaaaBUM!, piše na spletni strani KUD France Prešeren.