STA, 11. 5. 2022

V Kinu Šiška Žigan Krajnčan s plesnim koncertom Fusion Reactor

Plesalec, koreograf in pevec Žigan Krajnčan bo v Kinu Šiška zvečer premierno predstavil svoj plesni koncert Fusion Reactor. V njem skozi svoje telo združuje vokal in gib. Predstava bo skupaj z več nastopajočimi združila glasbo in ples v njegovo lastno vizijo celostne umetnine.
:
:
Foto: Jan Pirnat
Foto: Jan Pirnat
Foto: Jan Pirnat
Foto: Sunčan Stone
Foto: Sunčan Stone
Foto: Urška Boljkovac
foto: Urška Boljkovac
Foto: Borut Bučinel
Foto: Maja Halas
Foto: Maja Halas

Delo je nastalo iz njegovega razmišljanja o celostni umetnini. Žigan Kranjčan jo je s sodelavci ustvaril v ravnovesju med spektaklom in improvizacijo, med jazzom in klasično glasbo, med reggaejem in hip hopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. V plesnem koncertu se tako združujejo različni načini predstavljanja, od koncerta do performansa in plesne predstave, so sporočili iz zavoda Flota, ki je producent.

Kot so še zapisali, je Fusion Reactor projekt združevanja izrazov in slogov, v katerem avtor z lastno glasbo in plesom ter s skupino ustvarjalcev potuje med žanri, kot so funk, hip hop, reggae, jazz in klasika.

Žiganu Krajnčanu, ki je poleg glasbe in koreografije podpisal tudi režijo, se bodo pridružili mladi plesalci in plesalke, kot so Beno Novak, Anamarija Klajnšček, Alja Sedonja, Bor Prokofjev, Ian Hotko, Andraž Prokofjev in Kristyna Šajtošova. Na odru bodo tudi glasbeniki Marko Črnčec na klaviaturah, bobnih in tolkalih, Miha Koren na basu, Kristijan Krajnčan na bobnih in violončelu ter raperka Sahareya.

Kot koreografinja je pri nastanku dela sodelovala Kristyna Šajtošova, spremljevalni vokalistki sta Patricija Škof in Klara Klasinc. Za dramaturgijo je poskrbel Matic Starina, za luči Borut Bučinel, za zvok pa Jure Vlahovič.

Žigan Krajnčan je na svoje plesno ustvarjanje opozoril v dvojcu Alien Express, ki je s spajanjem urbanih plesnih praks, hip hopa in sodobnega plesa prepričal tudi mednarodno plesno mrežo Aerowaves in gostoval na mnogih odrih v tujini, od sosednjih držav do Danske, Francije, Kitajske in Brazilije. Lani je požel velik odziv v oddaji Slovenija ima talent.

Fusion Reactor, Žigan Krajnčan, CUK Kino Šiška

Povezani dogodki