SiGledal, 24. 5. 2021

Uradno odprtje razstave kostumov Marije Vidau

V četrtek, 27. maja 2021 ob 19.00, bo v foyerju SNG Nova Gorica potekalo uradno odprtje razstave kostumov Marija Vidau. Kuratorka razstave z naslovom Nedvomno … Marija Vidau je Valentina Cunja. za uprizoritve klasičnih dramskih del.

Foto: Arhiv SNG Nova Gorica

Marija Vidau je izdelovala predvsem kostume za uprizoritve klasičnih evropskih dramskih del, za novogoriški oder pa je ustvarila kostume za 23 predstav. Leta 2019 je prejela nagrado za življenjsko delo Združenja dramskih umetnikov Slovenije. Razstava Nedvomno...Marija Vidau daje obiskovalcem možnost, da občudujejo smisel kostumografke za kombinacijo različnih in nenavadnih materialov. Kuratorka razstave Valentina Cunja  za njeno delo meni, da se "harmonično pretaka v celoto, takoj ko obleko naseli telo, ki ostane hkrati popolnoma svobodno, da se izraža brez omejitev".

Na razstavi bosta poleg kuratorke sodelovali tudi direktorica SNG Nova Gorica Maja Jerman Bratec in upokojena novinarka ter poznavalka dela Marije Vidau Nataša Sosič.

Odprtje razstave bo neposredno preneseno preko FB profila in YT kanala SNG Nova Gorica.

Razstava bo na ogled v času urnika blagajne gledališča do septembra 2021, več informacij o kostumografki pa je na voljo na tej povezavi

Marija Vidau, SNG Nova Gorica, Valentina Cunja

Povezani dogodki

SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 1. 7. 2019
Nagrade in nagrajenci na portalu SiGledal
Nika Jurov, SiGledal, 7. 3. 2011
Ljubko mežikanje Elene Volpi
Andraž Polončič Ruparčič, SiGledal, 12. 10. 2011
Okrogla miza o gledališču za mlado publiko