Aksioma, 12. 5. 2017

U30+ poziv mladim umetnikom

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let,​ ​ k prijavi novih umetniških projektov za leto 2018.

À la Cart Performance Webshop, projekt v okviru U30 – iniciative za podporo mladih umetnikov / Foto: Toni Mlakar

U30+ ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte. Od svoje vzpostavitve je iniciativa podprla številne projekte in umetnikom ponudila mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto in videodokumentacijo ter možnost gostovanj. Zavod Aksioma nudi celovito in aktivno podporo pri razvoju projektov in tako vsem izbranim umetnikom zagotavlja edinstveno izkušnjo na profesionalni ravni v svetu sodobne umetniške produkcije.

Izbrali bodo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni tekom leta 2018 v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani.

Prednost pa bodo dali inovativnim, kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki se navezujejo na Aksiomin program, zato vas vabimo, da si pred prijavo natančno ogledate aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih:

aksioma.org
www.mastersandservers.org
aksioma.org/u30/statemachines

Formati

Končni format projektov je lahko instalacija, razstava, performans ali intervencija v javnem prostoru oziroma na spletu.

Rok oddaje

Prijave pošljite najkasneje do 26. junija 2017 na:​ ​hana.batistic@​gmail.​com

Prijava naj vsebuje

• ime in priimek, elektronski naslov, št. mobilnega telefona
• datum in kraj rojstva
• kratek življenjepis
• opis načrtovanega projekta (osnovni koncept, opis izvedbe) – največ 1 stran
• izjava, ali s projektom kandidirate na druge razpise, pozive in/ali natečaje

​NAMIG: Povejte bistveno, na zanimiv način in projekt opišite tako, da si lahko predstavljamo končni rezultat!​

Pogoji za prijavo

• avtor ali člani avtorske skupine morajo biti rojeni po 1. 1. 1983
• upoštevali bomo samo projekte, ki še niso bili izvedeni

Potek izbora projektov

• Predizbor: avtorje izbranih projektov bomo obvestili do konca julija 2017 in jih povabili na razgovore, ki bodo potekali do konca avgusta 2017.
• Končni izbor projektov: do konca septembra 2017 bomo z izbranim/i avtorjem/ji sklenili dogovor o sodelovanju za leto 2018 (realizacija projektov je odvisna od uspešnosti prijav zavoda Aksioma na pozive Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana).

Povezava: Več informacij

Aksioma