SLOGI, 11. 5. 2018

Strokovno izobraževanje "Gledališče v šoli"

Za vse umetnike, ustvarjalce in strokovne delavce na gledališkem področju organizira Slovenski gledališki inštitut ponovno izvedbo strokovnega izobraževanja "Gledališče v šoli: priložnost in izziv za umetnika, učitelja in učence", ki bo v ponedeljek, 21. maja 2018, od 12. do 16. ure v dvorani v 1. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17, Ljubljana).

Foto: Pixabay

Na prvem srečanju (20. marec 2018) so se udeleženci pretežno posvečali vprašanju, kako sploh vstopiti v šolo, kako biti opažen in slišan, kako začeti komunikacijo.

V naslednjem koraku je pomembno, da se posvetimo dejanskemu dialogu z učiteljem/vzgojiteljem, s katerim kot umetnik/ustvarjalec sodelujemo v vzgojno-izobraževalnem procesu, ter da razmislimo o ustvarjalno-didaktičnem vidiku našega »nastopa« v učnem okolju izbrane starostne skupine (tudi v oziru na učni načrt). Skozi ta proces bosta udeležence izobraževanja vodili Jelena Sitar Cvetko in Adriana Gaberščik.

Delavnica je namenjena vsem, ki aktivno sodelujete z vrtci in šolami ter otrokom in mladim približujete gledališko umetnost. Udeležba je brezplačna.

Udeležbo potrdite do 15. 5. 2018 na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16