Strokovno izobraževanje "Gledališče v šoli"

Avtor: SLOGI

Za vse umetnike, ustvarjalce in strokovne delavce na gledališkem področju organizira Slovenski gledališki inštitut ponovno izvedbo strokovnega izobraževanja "Gledališče v šoli: priložnost in izziv za umetnika, učitelja in učence", ki bo v ponedeljek, 21. maja 2018, od 12. do 16. ure v dvorani v 1. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17, Ljubljana).


Foto: Pixabay

Na prvem srečanju (20. marec 2018) so se udeleženci pretežno posvečali vprašanju, kako sploh vstopiti v šolo, kako biti opažen in slišan, kako začeti komunikacijo.

V naslednjem koraku je pomembno, da se posvetimo dejanskemu dialogu z učiteljem/vzgojiteljem, s katerim kot umetnik/ustvarjalec sodelujemo v vzgojno-izobraževalnem procesu, ter da razmislimo o ustvarjalno-didaktičnem vidiku našega »nastopa« v učnem okolju izbrane starostne skupine (tudi v oziru na učni načrt). Skozi ta proces bosta udeležence izobraževanja vodili Jelena Sitar Cvetko in Adriana Gaberščik.

Delavnica je namenjena vsem, ki aktivno sodelujete z vrtci in šolami ter otrokom in mladim približujete gledališko umetnost. Udeležba je brezplačna.

Udeležbo potrdite do 15. 5. 2018 na naslovu sandra.jenko@slogi.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/strokovno-izobrazevanje-gledalisce-v-soli