SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 13. 7. 2021

Štafetna igra Izvolimo dramo na portalu SiGledal

Na portalu SiGledal že od leta 2017 poteka prav posebna štafetna igra z naslovom Izvolimo dramo. Sodelujoči iz zbirke popisanih dramskih tekstov, ki danes obsega skoraj 500(!) popisov, izberejo besedilo, ki jih je navdušilo in ga želijo priporočiti v branje drugim obiskovalcem portala.
:
:

Foto: Pixabay

Priporočila bralcev so nadvse različna in segajo od miselnih utrinkov, refleksij, interpretacij vse do bolj poglobljenih analiz in kritik. Sodelujoči morajo poleg tega opraviti še eno nalogo – 'predati štafeto' oziroma k sodelovanju povabiti še koga. V igri lahko sodeluje pravzaprav kdor koli – edini pogoj je ljubezen do gledališča in/ali dramatike.

Opisi dramskih tekstov (po katerih lahko brskate tudi z iskalnikom) so dostopni na spletni povezavi: http://teksti.sigledal.org/, doslej objavljena priporočila pa lahko preberete, če kliknete na: http://veza.sigledal.org/prispevki/k/izvolimo-dramo.

Vabljeni k brskanju in branju – ter seveda k širjenju glasu o odlični slovenski dramatiki (tudi) v štafetni igri Izvolimo dramo! Pišite na: sigledal@gmail.com.

SiGledal

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana. 

SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 13. 4. 2020
Borštnikovo srečanje na portalu SiGledal: Rose Bernd
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 28. 7. 2021
Gigant umetništva, vitalitete, inteligence in znanja
AGRFT/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 8. 5. 2020
AGRFT na spletu