Štafetna igra Izvolimo dramo na portalu SiGledal

Avtor: SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič

Na portalu SiGledal že od leta 2017 poteka prav posebna štafetna igra z naslovom Izvolimo dramo. Sodelujoči iz zbirke popisanih dramskih tekstov, ki danes obsega skoraj 500(!) popisov, izberejo besedilo, ki jih je navdušilo in ga želijo priporočiti v branje drugim obiskovalcem portala.


Foto: Pixabay

Priporočila bralcev so nadvse različna in segajo od miselnih utrinkov, refleksij, interpretacij vse do bolj poglobljenih analiz in kritik. Sodelujoči morajo poleg tega opraviti še eno nalogo – 'predati štafeto' oziroma k sodelovanju povabiti še koga. V igri lahko sodeluje pravzaprav kdor koli – edini pogoj je ljubezen do gledališča in/ali dramatike.

Opisi dramskih tekstov (po katerih lahko brskate tudi z iskalnikom) so dostopni na spletni povezavi: http://teksti.sigledal.org/, doslej objavljena priporočila pa lahko preberete, če kliknete na: http://veza.sigledal.org/prispevki/k/izvolimo-dramo.

Vabljeni k brskanju in branju – ter seveda k širjenju glasu o odlični slovenski dramatiki (tudi) v štafetni igri Izvolimo dramo! Pišite na: sigledal@gmail.com.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/stafetna-igra-izvolimo-dramo-na-portalu-sigledal