STA, SSG Trst, 24. 4. 2014

SSG Trst išče umetniškega koordinatorja za prihodnje tri sezone

Slovensko stalno gledališče (SSG) Trst je objavilo javni razpis za umetniškega koordinatorja za sezone 2014/2015, 2015/16 in 2016/17, saj se začasni umetniški vodji Diani Koloini pogodba izteka. Zainteresirani kandidati se lahko prijavijo do 23. maja. Pri tem morajo navesti življenjepis in glavne smernice delovanja SSG v navedenih sezonah.
:
:

SSG Trst

Na razpisu lahko sodelujejo italijanski državljani, državljani države članice EU ali kandidati, ki imajo status priseljenca, so sporočili iz gledališča.

Komisija bo vrednotila poznavanje slovenskega jezika, književnosti in slovenske dramatike, delovne izkušnje in profesionalne zadolžitve na področju gledališke umetnosti, umetniškega vodstva in kulturnega menedžmenta, ki jih je kandidat imel v okviru javnih ali zasebnih gledaliških ustanov.

Izbrani umetniški koordinator bo glede na razpoložljiva finančna sredstva gledališča med drugim moral zagotoviti izvedbo umetniške sezone 2014/15 ter pripraviti in izvesti sezoni 2015/2016 in 2016/17, in sicer tako abonmajsko ponudbo kot druge aktivnosti SSG Trst, vključno z izbiro režiserjev in morebitnih gostujočih igralcev.

Vodstvo tržaškega gledališča je v zadnjem obdobju zaznamovalo nekaj kadrovskih sprememb. Januarja je ostalo brez umetniškega vodje, v začetku februarja pa se je na novo konstituiral upravni svet.

Upravni svet teatra je sicer že oktobra lani objavil razpis za mesto umetniškega koordinatorja SSG, ker se je Koloinijevi pogodba iztekla zadnji dan leta 2013. Vendar pa je zatem ena izmed članic skupščine SSG pozvala upravni svet, naj zaradi skorajšnjega izteka svojega mandata imenovanje novega umetniškega koordinatorja prepusti naslednji sestavi, s čimer se je upravni svet strinjal.

Februarja izvoljeni upravni svet je s Koloinijevo sklenil pogodbo o nadaljnjem vodenju gledališča do sredine poletja. Obenem je sklenil, da bo objavil razpis za novega umetniškega vodje, ki bo funkcijo prevzel z začetkom sezone 2014/15, saj je prejšnji razpis po njegovem mnenju postavljal pogoje, ki ne odgovarjajo zahtevam gledališča.


Povezave:

 

SSG Trst