STA / Jasmina Vodeb Baša, 17. 12. 2018

Silvestrovo bo mogoče praznovati tudi v teatru

Tudi letos bodo večje gledališke hiše po Sloveniji ponudile silvestrske predstave. Vstopnice za večino predstav so še na voljo.

Foto: Pixabay

Pester umetniški program za silvestrski večer pripravljajo v Cankarjevem domu (CD). Na največjem odru Gallusove dvorane bodo gostili spektakel umetniškega avstralskega cirkusa Circa, za kar je nekaj vstopnic še na voljo, kar pa ne velja za gostujočo predstavo mariborske Drame Drugibutalci Igorja Pisona, ki bo na ogled v Linhartovi dvorani. V Cankarjevem domu so poskrbeli tudi za mlajše goste, ki jim bodo ob 17. uri ponudili predstavo oz. avtorski projekt igralca Nika Škrleca - Naj gre vse v pi ali kako sem se naučil 3141 decimalk. Vstopnice za predstavo v Štihovi dvorani so še na voljo.

Poseben silvestrski program pripravljajo tudi v SNG Opera in balet Ljubljana. Nekaj vstopnic za ogled komične Rossinijeve opere Pepelka v režiji Jeromea Savaryja je še v prodaji. 

V ljubljanski Drami si bo na velikem odru mogoče ogledati Linhartovo komedijo Ta veseli dan ali Matiček se ženi v režiji Janusza Kice, za kar je na voljo še nekaj vstopnic. Prav tako je v prodaji še nekaj vstopnic za predstavo Svetlane Makarovič Prekleti kadilci v režiji Tina Grabnarja, ki bo na ogled ob 21.00 v Mali Drami, medtem ko je ponovitev ob 18.00 že razprodana.

Mestno gledališče ljubljansko (MGL) bo na velikem odru ponudilo Molierovo komedijo Žlahtni meščan v režiji Eduarda Milerja, ki je prav tako že dolgo razprodana.

V gledališču Koper bo za piko na i bogatemu in zabavnemu gala večeru koncertu Tinkare Kovač z gosti dodal Trio Pupe, ki ga poznamo iz nagrajene gledališke uspešnice Gledališča Koper Trio v režiji Jake Ivanca

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana bodo uprizorili komedijo Ferija Lainščka Petelinji zajtrk v režiji Gojmirja Lešnjaka - Gojca, za kar je prostih še nekaj vstopnic.

Za otroke so silvestrsko predstavo pripravili v Lutkovnem gledališču Ljubljana, vendar je ponovitev Sovice Oke Svetlane Makarovič v režiji Braneta Vižintina že razprodana.

Štajerska prestolnica bo v veliki dvorani SNG Maribor ponudila Verdijevo opero Nabucco v režiji Filippa Tonona pod dirigentskim vodstvom Stefana Romanija, ki je že skoraj razprodana, na malem odru pa predstavo Patricka Marberja Od blizu v režiji Dina Mustafića, za katero je še na voljo nekaj vstopnic. V Stari dvorani bo na ogled baletna predstava Edwarda Cluga Tango, za katero prav tako na voljo še nekaj vstopnic.

V SLG Celje bodo ponudili komedijo Borisa Kobala Profesionalci espe. Nekaj vstopnic je še v prodaji.

Na Gorenjskem bodo silvestrsko predstavo ponudili v Prešernovem gledališču Kranj, kjer bo na ogled predstava Vinka Möderndorferja Tri ženske. Vstopnice so še na voljo.

Na Primorskem bodo ljubitelji gledališča prišli na svoj račun v SNG Nova Gorica, kjer bo na ogled glasbena komedija Beraška opera v režiji Vita Tauferja, za katero je prostih še nekaj sedežev.

SNG Opera in balet Ljubljana, SNG Drama Ljubljana, MGL, SNG Maribor, PGK, Gledališče Celje, SNG Nova Gorica, Šentjakobsko gledališče, CD, LGL

STA / Jasmina Vodeb Baša, 26. 12. 2020
Program CD v letu 2021 v znamenju več obletnic
STA / Jasmina Vodeb Baša, 20. 3. 2022
Lutkarji po vsem svetu 21. marca praznujejo svetovni dan lutk