MGL, 18. 6. 2021

Rezultati natečaja za nagrado Gašperja Tiča za izvirni libreto

Žirija za podelitev nagrade Gašperja Tiča za izvirni libreto, ki jo sestavljajo Ira Ratej (predsednica), Iva Krajnc Bagola, Matej Bogataj, Davor Herceg in Jaka Ivanc, je pregledala osem besedil, ki so jih avtorji, ki so se prijavili na razpis, oddali do predvidenega roka.
:
:

Gašper Tič / Foto: Jože Suhadolnik

Navkljub navdušenju nad kvantiteto, se je žirija po temeljitem razmisleku odločila, da nagrade letos ne podeli. Ocenila je, da nobeno od prispelih besedil ne zadostuje kriteriju uprizorljivosti, predvsem pa vsa kažejo pomanjkljivo poznavanje žanrske specifike mjuzikla kot specifične glasbeno-gledališke uprizoritvene forme.

Danes, 18. junija, minevajo štiri leta od smrti Gašperja Tiča. Ob obletnici smrti v Mestnem gledališču ljubljanskem pripravljajo Dan spomina na Gašperja Tiča in z dobrodelno predstavo počastijo cenjenega kolega in srčnega prijatelja. Lani je predstava odpadla zaradi epidemije covida-19, letos pa jo je uspelo pripraviti na naši novi lokaciji, tj. v Hali L56 v Industrijski coni Šiška. Tokrat so si gledalci lahko ogledali komedijo Slamnik v režiji Diega de Bree. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili programu Pomežik soncu, ki ga pripravlja Zveza prijateljev mladine Slovenije.

 

Povezava: Obrazložitev žirije

MGL, Nagrada Gašperja Tiča