STA, 12. 10. 2012

Projekt Transmittance Delakove in Prinčiča na CyPosiumu

Na spletnem simpoziju CyPosium, namenjenemu diskusiji o spletnem performansu, ki je v zadnjih dveh desetletjih doživel velik razmah, bosta svoj telematski performans Transmittance v živo predstavila tudi slovenska umetnika Maja Delak in Luka Prinčič. Simpozij se bo začel danes ob 16. uri po našem času in bo potekal vse do 3. ure zjutraj.
:
:

foto Arhiv Emanat

Telematski performans Delakove in Prinčiča z naslovom Transmittance je poizkus srečanja dveh performativnih svetov: fizičnega in telematskega. Projekt vključuje različne performerje, vizualne umetnike, glasbenike in računalniške programerje, ki se na lokaciji nadrobno posvetijo določenim vsebinam in načinom, kako jih posredovati dvoplastnemu občinstvu - "online" in "offline", ob tem pa ustvarijo intenzivne situacije in nelinearne zgodbe, so zapisali v zavodu Emanat.

Predstavitev bo poskusila opisati osebno zgodovino tako imenovane posredovane umetnosti in ne-umetnosti, ki predstavlja referenčni okvir projekta. Kot so še zapisali pri Emanatu, se bo dotaknila tudi tematskih in metodoloških pristopov, uporabljenih v projektu, v kontekstu drugih umetniških "online" praks v živo.

V sklopu CyPosiuma bo performans slovenskih ustvarjalcev na sporedu ob polnoči po našem času. Po performansu bosta Delakova in Prinčič sodelovala še na pogovoru skupaj s člani skupine ActiveLayers in umetnikom Rogerjem Millsom.

Vstop na CyPosium, ki bo dostopen preko spletne strani www.cyposium.net, bo brezplačen.