Projekt Transmittance Delakove in Prinčiča na CyPosiumu

Avtor: STA

Na spletnem simpoziju CyPosium, namenjenemu diskusiji o spletnem performansu, ki je v zadnjih dveh desetletjih doživel velik razmah, bosta svoj telematski performans Transmittance v živo predstavila tudi slovenska umetnika Maja Delak in Luka Prinčič. Simpozij se bo začel danes ob 16. uri po našem času in bo potekal vse do 3. ure zjutraj.


foto Arhiv Emanat

Telematski performans Delakove in Prinčiča z naslovom Transmittance je poizkus srečanja dveh performativnih svetov: fizičnega in telematskega. Projekt vključuje različne performerje, vizualne umetnike, glasbenike in računalniške programerje, ki se na lokaciji nadrobno posvetijo določenim vsebinam in načinom, kako jih posredovati dvoplastnemu občinstvu - "online" in "offline", ob tem pa ustvarijo intenzivne situacije in nelinearne zgodbe, so zapisali v zavodu Emanat.

Predstavitev bo poskusila opisati osebno zgodovino tako imenovane posredovane umetnosti in ne-umetnosti, ki predstavlja referenčni okvir projekta. Kot so še zapisali pri Emanatu, se bo dotaknila tudi tematskih in metodoloških pristopov, uporabljenih v projektu, v kontekstu drugih umetniških "online" praks v živo.

V sklopu CyPosiuma bo performans slovenskih ustvarjalcev na sporedu ob polnoči po našem času. Po performansu bosta Delakova in Prinčič sodelovala še na pogovoru skupaj s člani skupine ActiveLayers in umetnikom Rogerjem Millsom.

Vstop na CyPosium, ki bo dostopen preko spletne strani www.cyposium.net, bo brezplačen.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/projekt-transmittance-delakove-in-princica-na-cyposiumu