SLOGI, 29. 9. 2017

Premierna predstavitev nove spletne platforme Zlata paličica

V ponedeljek, 2. oktobra 2017, bo ob 12. uri v preddverju velikega odra Lutkovnega gledališča Ljubljana, v okviru 17. festivala uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica potekala premierna predstavitev nove spletne platforme Zlata paličica.

17. festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica

Po večletnih pripravah so uresničena prizadevanja za celostno predstavitev kakovostne gledališke ponudbe za otroke in mlade na enem mestu. Kadar želimo z otroki in mladimi obiskati gledališče, se nemalokrat znajdemo pred vprašanjem, katero gledališko predstavo izbrati za določeno starostno skupino in kako prepoznati kakovostno predstavo, ki mladim obiskovalcem omogoča umetniško bogato, vsebinsko zanimivo, čustveno vznemirljivo, očarljivo in navdušujočo gledališko izkušnjo. Eno od orodij in pomagal za izbiro in odločitev je nova spletna platforma Zlata paličica.

Platforma bo javnosti premierno predstavljena v okviru festivala Zlata paličica, ki ga organizira Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom in Slovenskim gledališkim inštitutom.

Platforma Zlata paličica je del projekta Gleda(l)išče, katerega nosilec in izvajalec je Slovenski gledališki inštitut, ki je tudi nacionalni koordinator kulturno-umetnostne vzgoje na gledališkem področju. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

SLOGI, Zlata paličica

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16