Anja Roter, SiGledal, 5. 11. 2010

Predstava Lunine mene Sama Sheparda na Mali sceni

SNG Drama Ljubljana bo danes, 5. novembra 2010, ob 20. uri premierno predstavila dramo Lunine mene z Borisom Cavazzo in Ivom Banom v glavnih vlogah.

Lunine mene / foto Tone Stojko

Mala scena se bo predstavila z dramo Lunine mene (Ages of the moon), najnovejšim delom Sama Sheparda, ki je bilo na odrske deske postavljeno šele pred kratkim, SNG Drama pa nam ga prinaša v prevodu Tine Mahkota in režiji Borisa Cavazze
 
Lunine mene je predstava, ki govori o staranju in prijateljstvu, spominu in pozabljanju. Glavna protagonista in edina lika, Ames in Byron (v njunih vlogah nastopata Boris Cavazza in Ivo Ban), se srečata po dolgih letih in se spustita v zanimiv dialog, ki se razvija pozno v noč ob prisotnosti luninega mrka na nebu.
 
Cavazza in Ban sta na včerajšnji novinarski konferenci poudarila, da se medsebojnega sodelovanja pri tej predstavi veselita, prav tako pa sta izpostavila, da ima njuna skupna odrska pot svojo tradicijo in kvaliteto, od te premiere pa po besedah Cavazze pričakujeta, da se bosta ta tradicija in predvsem žlahtnost tudi nadaljevali.
 
Drama Lunine mene z letnico 2009 je za Abby Theatre v Dublinu nastalo delo ameriškega avtorja Sama Sheparda, znanega igralca, režiserja in tekstopisca, ki je med drugim spisal scenarij za film Pariz, Teksas Wima Wendersa, slovenski publiki pa se je med drugim že predstavil z igro Summertime v režiji Vinka Möderndorferja, 1984/85 v Gledališču Glej, s Shepardovo dramatiko pa se je v preteklosti že spopadel tudi Cavazza, in sicer z dramo Misel lažnivka v sezoni 1995/1996 v PDG Nova Gorica.

Dramaturginja predstave je Eva Kraševec, avtor glasbe Igor Leonardi, scenografinja Slavica Radović Nadarević, asistentka režije pa je Ajda Valcl.

Povezava:

Anja Roter, SiGledal, 25. 3. 2011
Zapleši z Vesno – 22 plesov v treh dneh
Anja Roter, SiGledal, 23. 2. 2011
Že petič spečena: Gibanica 2011
jadranka matkovic

NA SAMU PREPORUKU-na portalu,zanimljivo (Mjesečeva mjena..Lunina mena)S Shepard...........

5. 11. 2010