Center kulture Španski borci, 18. 10. 2013

Plesna Vesna 9 - Francoski večer: Gerro, Minos in on ter Yonder Woman

Plesna Vesna, celoletni festival v produkciji Zavoda EN-KNAP, kontinuirano predstavlja mlado, ekstravagantno produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti z vse Evrope.
:
:
foto: Laurent Pailler
foto: Laurent Pailler
foto: Laurent Pailler

To soboto ob 20. uri predstavlja vznemirljivi dvojni plesni večer francoskih avtorjev.

Nekdanja svetovna prvakinja v breakdancu Anne Nguyen, katere koreografski stil je konceptualen in je nekje na presečišču hip-hopa in sodobnoplesne koreografije, se predstavlja z duetom Yonder Woman, ki so ga kritiki zaradi humornega dela nog poimenovali "plesni Picasso".

Francoski trio Simon Tanguy, Roger Sala Reynor in Aloun Marchal se bo predstavil s predstavo Gerro, Minos in on. Vznemirljiva in provokativna predstava, ki so jo kritiki opisali kot »vzoren primer prednosti neodvisnega gledališča: poguma za prestopanje meja, zgoščene in rigorozne produkcije ter izbruha domišljije v vseh smereh«, prihaja v Španske borce po petih uprizoritvah tega dela v znamenitem pariškem gledališču Théâtre de la Ville.

"/Predstava je/ vzorčen primer prednosti neodvisnega gledališča: poguma za prestopanje meja, zgoščene in rigorozne produkcije ter izbruha domišljije v vseh smereh." (Angela Reinhardt) 

Gostovanje v okviru devete edicije Plesne Vesne – Francoskega večera poteka s podporo Francoskega inštituta v Sloveniji.

Povezani dogodki