Drama SNG Maribor, 14. 5. 2012

Od blizu na gostovanju v Pulju

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor je v petek, 11. maja s predstavo Patricka Marberja Od blizu v režiji Dina Mustafića gostovala v Istarskem narodnem kazalištu – Gradskem kazalištu Pula na Hrvaškem. Igrajo Nataša Matjašec Rošker, Eva Kraš, Branko Jordan in Matevž Biber.
:
:

foto Damjan Švarc

Marberjeva Od blizu je ena najuspešnejših sodobnih dram na temo razmerij, saj se v njej na duhovito-inteligenten način prepletajo tragikomične zgodbe štirih izjemno kompleksnih karakterjev: pisatelja Dana, fotografinje Anne, zdravnika Larryja in striptizete Alice. V na videz banalni zgodbi o ljubezenskih in seksualnih odnosih štirih ljudi se skriva surova analiza naše družbe, ki razkriva načine, kako izkoriščamo druge, obravnava ljubosumje in moško zaverovanost vase, laži, ki jih govorimo sebi in tistim, s katerimi smo najbolj intimni.

Mestna gledališka in kulturna institucija z imenom Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula je bila ustanovljena 19. marca 1948 s sedežem v večnamenski, a predvsem gledališki zgradbi, ki se je do tedaj imenovala Politeama Ciscutti in je bila zgrajena konec sedemdesetih in v začetku osemdesetih let 19. stoletja. Od leta 1994 je gledališče delovalo pod imenom Istarsko narodno kazalište – Kazališna kuća Pula in od leta 2004 Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula.

SNG Maribor, Pulj, INK Pula, Hrvaška

Povezani dogodki

Drama SNG Maribor, 12. 5. 2010
Maurice Maeterlinck: Modra ptica
Drama SNG Maribor, 22. 9. 2010
Antigona