STA, 7. 2. 2014

Objavljen razpis društva baletnikov za nagrade Lydie Wisiakove

Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) je objavilo razpis za strokovne nagrade Lydie Wisiakove. Za nagrado se lahko potegujejo baletni umetniki, ki delujejo ali živijo v Sloveniji oziroma posamezniki in pravne osebe, katerih delo je vezano na področje baletne umetnosti v Sloveniji. Predloge DBUS zbira do 28. marca.


Nagrade bodo podelili za umetniške in strokovne presežke na področju baletne umetnosti v letu 2013 ter za življenjsko delo na področju baletne umetnosti, so sporočili iz DBUS, ki nagrade podeljuje v sodelovanju s SNG Opera in balet Ljubljana ter SNG Maribor.

Za nagrade lahko kandidirajo baletniki, ki so se s svojim vseživljenjskim delovanjem na področju baletne umetnosti zapisali v zgodovino slovenske baletne umetnosti oziroma tisti, ki so v letu 2013 dosegli pomembne umetniške presežke na področju baletne umetnosti ali pa so s svojim delom pomembno zaznamovali baletno dogajanje v Sloveniji v obdobju zadnjih treh let.

Predloge bo preučila strokovna komisija. Podelili bodo eno nagrado Lydie Wisiakove za življenjsko delo ter največ tri nagrade za pomembne umetniške dosežke na področju baletne umetnosti v letu 2013 oziroma za strokovne dosežke na področju baletne umetnosti v obdobju zadnjih treh let.

Nagrade bodo prejemnikom izročili v sklopu svečanega baletnega koncerta 2014, so še sporočili iz društva.

DBUS, Nagrada Lydie Wisiakove