Objavljen razpis društva baletnikov za nagrade Lydie Wisiakove

Avtor: STA

Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) je objavilo razpis za strokovne nagrade Lydie Wisiakove. Za nagrado se lahko potegujejo baletni umetniki, ki delujejo ali živijo v Sloveniji oziroma posamezniki in pravne osebe, katerih delo je vezano na področje baletne umetnosti v Sloveniji. Predloge DBUS zbira do 28. marca.



Nagrade bodo podelili za umetniške in strokovne presežke na področju baletne umetnosti v letu 2013 ter za življenjsko delo na področju baletne umetnosti, so sporočili iz DBUS, ki nagrade podeljuje v sodelovanju s SNG Opera in balet Ljubljana ter SNG Maribor.

Za nagrade lahko kandidirajo baletniki, ki so se s svojim vseživljenjskim delovanjem na področju baletne umetnosti zapisali v zgodovino slovenske baletne umetnosti oziroma tisti, ki so v letu 2013 dosegli pomembne umetniške presežke na področju baletne umetnosti ali pa so s svojim delom pomembno zaznamovali baletno dogajanje v Sloveniji v obdobju zadnjih treh let.

Predloge bo preučila strokovna komisija. Podelili bodo eno nagrado Lydie Wisiakove za življenjsko delo ter največ tri nagrade za pomembne umetniške dosežke na področju baletne umetnosti v letu 2013 oziroma za strokovne dosežke na področju baletne umetnosti v obdobju zadnjih treh let.

Nagrade bodo prejemnikom izročili v sklopu svečanega baletnega koncerta 2014, so še sporočili iz društva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-razpis-drustva-baletnikov-za-nagrade-lydie-wisiakove