STA, 11. 3. 2016

Novomeška občina objavila razpis za ravnatelja APT

Mestna občina Novo mesto je objavila javni razpis za ravnatelja javnega zavoda Anton Podbevšek Teater (APT). Mandat traja pet let, kandidati lahko prijave oddajo do 30. marca. Leta 2005 ustanovljeni APT od leta 2006 vodi gledališčnik in režiser Matjaž Berger, ki se mu letos izteče mandat.
:
:

Foto: Rasto Božič / STA

Berger, ki je ravnatelj APT v zadnjih dveh mandatih, je povedal le, da se glede vnovične kandidature še ni odločil in da bo svojo odločitev sporočil pravočasno.

Kot navaja občinski razpis, morajo kandidati za ravnatelja APT imeti slovensko državljanstvo, univerzitetno izobrazbo družboslovne smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, ki dajejo izkušnje pri poslovnem in umetniškem vodenju, ter poznavanje področja dela gledališča in kulturne dejavnosti, sposobnost vodenja in organiziranja ter aktivno znanje slovenskega in vsaj enega svetovnega jezika.

Kandidati morajo prijavi na razpis poleg potrebnih dokazil priložiti tudi življenjepis in razvojni program APT za novo mandatno obdobje. Prijavo naj pošljejo na naslov Mestne občine Novo mesto oziroma občinske komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, so še sporočili iz Novega mesta.

APT