SNG Drama Ljubljana, 23. 6. 2019

Nova branja 2019/20: Poziv mladim dramatičarkam in dramatikom

SNG Drama Ljubljana vabi k sodelovanju pri 6-mesečnem dramskem laboratoriju dramatičarke in dramatike, stare do 30 let.
:
:

Foto: Varja Jovanović

Kot je navada že iz prejšnjih let, bo procesno zastavljeno razvijanje kratkih dramskih besedil izhajalo iz skupne izhodiščne teme, gledališki omnibus novonastalih besedil pa bo na koncu tudi bralno uprizorjen in objavljen.

Skupina piscev se bo na tedenskih srečanjih med oktobrom in aprilom najprej ogrela skozi različne (odrske in pisne) improvizacije, nato razmišljala o dani temi skozi filozofsko-sociološki in teatrološki pogled, pisala, pisala, pisala, konstruktivno debatirala o nastajajočih dramah, pisala, pisala, pisala in bila deležna gostujočih dramaturških, jezikovnih, režijskih in igralskih komentarjev. Mentorica laboratorija bo Simona Hamer.

Vašo prijavo s kratkim življenjepisom in dramsko besedilo (ali daljši reprezentativni prizor) pošljite do 30. septembra 2019 na elektronski naslov simona.hamer@gmail.com. Tudi vse odgovore na vaša vprašanja boste dobili na tem elektronskem naslovu. Komisija bo izmed prispelih prijav izbrala pet udeležencev.

Nova branja so platforma za razvijanje in predstavljanje sodobnih (slovenskih) dramskih besedil skozi format bralnih uprizoritev. Osredotočajo se na najmanjšo generacijo profesionalnih dramatičark in dramatikov, izbranih preko javnega poziva.

Simona Hamer je dramaturginja in dramatičarka, dolgoletna članica Pregleja, ki je napisala več deset dramskih besedil, priredb in dramatizacij in sodelovala pri številnih avtorskih projektih. Za Razglednice ali strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni je leta 2017 prejela Grumovo nagrado za najboljše dramsko besedilo, za libreto Cimra pa nagrado Gašperja Tiča.

SNG Drama Ljubljana, Nova branja