PGK, 27. 10. 2018

Natečaj za nagrado Slavka Gruma in natečaj za mladega dramatika

Prešernovo gledališče Kranj kot organizator 49. Tedna slovenske drame objavlja razpis za nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo ter razpis za nagrado za mladega dramatika.
:
:

49. Teden slovenske drame

Za nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo lahko tekmujejo vsa nova slovenska dramska besedila, predložena strokovni žiriji v letu 2018, in besedila, nominirana na 48. Tednu slovenske drame.

Rok za oddajo je 30. november 2018.

Dramatiki naj pošljejo tipkopis besedila, na katerem ne sme biti podatkov o avtorju, v šestih (6) vezanih izvodih s pripisom »Za nagrado Slavka Gruma« na naslov: Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, 4000 Kranj, en (1) izvod pa na elektronski naslov pgk@pgk.si. Poslanih besedil ne vračamo. Podrobnosti o razpisnih pogojih so objavljene na spletni strani Tedna slovenske drame. 

***

Za nagrado za mladega dramatika se bodo lahko potegovala nova slovenska dramska besedila avtorjev, starih do trideset (30) let. Avtor, ki se poteguje za to nagrado, istega besedila ne more sočasno poslati na natečaj za nagrado Slavka Gruma.

Rok za prijavo je 30. november 2018.

Dramatiki naj pošljejo tipkopis besedila, na katerem ne sme biti podatkov o avtorju, v šestih (6) vezanih izvodih s pripisom »Za nagrado za mladega dramatika« na naslov: Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, 4000 Kranj, en (1) izvod pa na elektronski naslov pgk@pgk.si. Poslanih besedil ne vračamo. Razpisni pogoji so objavljeni na spletni strani Tedna slovenske drame. 

Nagrada Slavka Gruma, TSD, Nagrada za mladega dramatika

Povezani dogodki