STA, 24. 9. 2014

Nagrada občinstva Ex ponta mehiški predstavi Amarillo

Občinstvo 21. mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti Ex ponto, ki se je sklenil v nedeljo, je najvišjo oceno podelilo predstavi Gabriela Contrerasa Amarillo režiserja Jorgeja A. Vargasa v produkciji Teatra Linea de Sombra iz Mehike. Predstava v ospredje postavlja Mehičana, ki se odloči potovati iz ZDA v Teksas, a že na meji izgine.
:
:

Amarillo / Foto: Roberto Blenda

Drugo mesto si je po oceni občinstva prislužila predstava Ljubomirja Đurkovića Tobelija, ki je nastala v režiji Nika Goršiča in koprodukciji članov NETA mreže, Kulturnega društva B-51, bolgarskega Dramskega teatra Vratza in Mal dramskega teatra Bitola iz Makedonije.

Na tretje mesto se je uvrstila otvoritvena predstava letošnjega Ex ponta Švejk v drugi svetovni vojni Bertolta Brechta v režiji Martina Kočovskega, ki je nastala v produkciji makedonskega Teatra Vojdan Černodrinski - Prilep, so sporočili iz Kulturnega društva B-51, ki je organizator Ex Ponta.

Letošnji 21. festival, ki je potekal med 14. in 21. septembrom, je pod motom Novi mostovi ponudil osem predstav in osem dokumentarnih filmov.

EX PONTO

Povezani dogodki