STA, 18. 6. 2018

Na Ukrepu podelili nagrade za perspektivne plesne ustvarjalce

Na zaključku 6. mednarodnega festivala plesnih perspektiv Ukrep so v nedeljo zvečer prvič v zgodovini festivala podelili nagrade za perspektivne plesne ustvarjalce. Podelili so jih člani mednarodne strokovne žirije, plesalec in koreograf Gregor Luštek ter občinstvo. Dve nagradi je prejela predstava 2gather Al(L)Lone / Skupaj popolnoma sami.
:
:

Vstopi! / Foto: Tina Dobaj

Kot so sporočili iz Plesnega teatra Ljubljana, je nagrado mednarodne strokovne žirije v sestavi Thomas Schaupp (Nemčija), Birgit Berndt (Švedska), Susanne Nielsen (Norveška) in Jasper Neergaard (Danska) prejela predstava 2gather Al(L)Lone/Skupaj popolnoma sami avstrijskega koreografa Johannesa Randolfa v izvedbi Jerce Rožnik Novak. Ta je ob odsotnosti soplesalke Veronike Cimborove ustvarila plesni solo, v katerem je predsednik žirije Neergaard prepoznal pomen in lepoto žive prisotnosti na odru ter izpostavil visoko stopnjo energije v izvedbi, ostrino v misli in ustvarjalni zanos slovenskih plesalcev.

Priznani slovenski plesalec in koreograf Gregor Luštek se je odločil za podelitev treh nagrad. Maša Radi je prejela nagrado za izvedbo v prikazu dela v nastajanju z naslovom Enter!/Vstopi! pod mentorstvom Sinje Ožbolt in Tine Dobaj. Nagrado za kolektivno delo je prejel kolektiv izvirne adaptacije plesne predstave Manada/Horda urugvajskega umetnika Martina Inthamoussa pod vodstvom Vite Osojnik ter v izvedbi Kaje Janjić, Benota Novaka, Veronike Valdes in Eni Vesović. Tretjo nagrado po presoji Luštka je prejela Jerca Rožnik Novak za izvirni plesni solo 2gather Al(L)Lone/Skupaj popolnoma sami.

Nagrado občinstva je prejel Pere Faura iz Španije za plesno-gledališki kabaret Striptease/Striptiz.

Ukrep, Nagrada za perspektivne plesne ustvarjalce

Povezani dogodki