Anja Roter, SiGledal, 1. 2. 2013

Na SiGledal zaživel Imenik spletnih povezav

Na SiGledal je te dni zaživel imenik povezav na različne spletne strani s področja uprizoritvenih umetnosti. V njem lahko najdete povezave na spletne strani domačih in tujih producentov, festivalov, izobraževalnih institucij, publikacij s področja uprizoritvenih umetnosti in še marsikaj.

Eden od projektov, ki so v zadnjih mesecih potekali v zakulisju portala SiGledal, je imenik povezav do spletnih strani, ki ponujajo vsebine s področja uprizoritvenih umetnosti. Na seznam so bile uvrščene zgolj tiste organizacije, ki svoje delovanje predstavljajo tudi prek spletnih strani, zato nikakor ne gre za pregled vseh organizacij s področja uprizoritvenih umetnosti.

Do imenika povezav se dostopa prek povezave na glavi strani, čisto zgoraj, desno od logotipa, kot je razvidno tudi z zaslonske slike. – Širok razpon kategorij razkriva, da je imenik namenjen najširšemu krogu uporabnikov, saj želi biti na dosegu klika ali dveh uporaben tako gledalcem in ljubiteljem gledališča kot ustvarjalcem in strokovnim delavcem. – Denimo, da obiskovalca portala SiGledal zanimajo festivali – na kratko opisane jih bo našel v ustrezni kategoriji. Če je obiskovalec radoveden, kako je s publikacijami na področju, denimo, plesa, bo obiskal kategorijo Založništvo ali pa primerno čtivo zase našel med Tiskano periodiko. Tudi tisti, ki se želijo izobraževati ali pa zgolj vsake toliko pokukati onkraj meja Slovenije za novostmi in dobrimi praksami, bodo prišli na svoj račun: informacije, ki jih iščejo, bodo našli v kategorji Izobraževanje oziroma Tuji portali za uprizoritveno umetnost ... – Za lažje brskanje med zadetki smo povezave znotraj različnih kategorij razvrstili po abecednem redu.

Najobsežnejši sta gotovo kategoriji, ki nudita povezave na domače strani različnih gledališč in drugih producentov ter festivalov. Vključeni so vsi javni zavodi ter producenti in organizacije, ki se z uprizoritveno umetnostjo ukvarjajo poklicno, pa tudi nekateri akterji na področju ljubiteljske kulture – predvsem tisti, ki močno prispevajo k izobraževanju in razvoju ter širjenju meja uprizoritvene umetnosti oziroma imajo glede na svojo dolgo tradicijo velik pomen v lokalnem okolju.  

V tej prvi fazi je imenik še v izgradnji in čaka nas dopolnjevanje z novimi povezavami na spletne strani, redno ažuriranje, dopolnjevanje opisov glede na spreminjajoče se vsebine, v kratkem pa bomo povezave poslali v pregled vsem, ki smo jih vključili v imenik. Vabimo tudi vse obiskovalce portala, da nam na sigledal@gmail.com sporočite, kako se v imeniku znajdete in kaj morda še pogrešate. Naš projekt Imenik spletnih povezav se bo namreč v smiselnih in zaključenih paketih še nadaljeval; že danes, v tej začetni fazi, pa naj spodbuja radovednost, nudi prvo informacijo in naj bo kar se da uporaben čim bolj raznoliki množici obiskovalcev.

SiGledal

Anja Roter, SiGledal, 16. 11. 2012
Drugi dan simpozija Obdobja
Anja Roter, SiGledal, 22. 1. 2014
Vabljeni k ogledu digitalne razstave »Rudi Šeligo«
Gost

Fajn je, kr mate v par stavkih tudi povedano, kaj se da najt na kašni povezavi.

3. 2. 2013

Gost

Bravo, SiGledal, še kak popravek tu in tam, sicer pa vsa čast za tole ...

4. 2. 2013

Hidria

Zelo uporabno, pregledno in smiselno je tole. Lahko pa bi vam orgnizacije kar same sebe predstavile....

5. 2. 2013

Tamara Matevc

Organizacije so te dni dobile povabilo za pregled in predloge iz njihove strani. Ažuriranje in usklajevanje je že v teku ...

5. 2. 2013