STA, 2. 9. 2020

Na Poletnem lutkovnem pristanu največ zlatih zvezdic dvema predstavama

Na Poletnem lutkovnem pristanu, ki se je v Mariboru zaključil v ponedeljek, je otroška žirija dodelila najvišje število zlatih zvezdic dvema uprizoritvama. Zlato žirafo sta tako prejeli predstavi Srečna hišica v produkciji Mestnega lutkovnega gledališča Reka ter Zavrti tigra! v produkciji Pripovednega gledališča gdč. Bazilike.
:
:

Program 31. Poletnega lutkovnega pristana, ki je potekal od 1. do 31. avgusta, si je ogledalo več kot 3300 obiskovalcev. "To je dokaz, da ljudje zares potrebujejo kulturo in umetnost," so sporočili iz Lutkovnega gledališča Maribor (LGM).

Letošnja izvedba festivala je bila posvečena predvsem slovenskim nevladnim lutkovnim ustvarjalcem. Nastopilo je 13 gledaliških skupin iz Slovenije, gostili pa so tudi dve iz Hrvaške, eno iz Srbije in eno iz Avstrije.

Festival je v enem mesecu ponudil 18 predstav, pet projekcij filmov in animiranih filmov, petdnevno lutkovno-glasbeno delavnico z zaključno produkcijo, ustvarjalne lutkovne delavnice ter zvočni sprehod Potepini.

V festivalskem času je bila v Minoritski cerkvi na ogled razstava mariborske akademske kiparke Metke Kavčič ter nato še resonančni performans arhitektonike telesnega in zvočnega Sonihanja v produkciji Emanata in LGM.

V Lutkovnem gledališču Maribor sedaj pričenjajo z novo sezono, ki so jo poimenovali Na prepihu sanj. Že 24. septembra bo premierno uprizorjena predstava Bimberli v režiji in likovni podobi Roka Predina. K vpisu abonmajev vabijo do 12. septembra.

LGMB, Poletni lutkovni pristan