STA, 11. 5. 2017

Na Dunaju drevi predstava Metamorfoze 3°: Retorika Bare Kolenc in Ateja Tutte

V gledališču Brut na Dunaju bo drevi avstrijska premiera predstave Metamorfoze 3°: Retorika Bare Kolenc in Ateja Tutte. Predstava je del večletnega projekta Metamorfoze 1°-5°, ki vključuje tako umetniške kot teoretične formate. Ponovitev predstave bo 12. maja.
:
:

Foto: Atej Tutta

V predstavi Retorika filozofinja in koreografinja Bara Kolenc in vizualni umetnik Tutta s poetičnimi podobami in na podlagi Ovidovih Metamorfoz pripovedujeta o trenutni zlorabi retorike v politiki, medijih in na trgu.

Izhodiščna točka predstave je Aristotelova Umetnost prepričevanja in navezava na resnično življenjsko zgodbo odvetnice dr. Ljube Prenner.

V predstavi ob Bari Kolenc nastopajo Sanja Nešković Peršin, Rebeka Radovan, Matej Markovič in Jošt Pengov-Taraniš. Dramaturginja je Pia Brezavšček, luč ima na skrbi Peter Pivar, zvok Jernej Černalogar in Jure Vlahovič.

Predstava Retorika, ki je premiero doživela septembra 2015, je bila lani uprizorjena v okviru mednarodnega fokusa inovativnih avtorjev Stückemarkt berlinskega festivala Theatertreffen, kjer je med desetimi deli prejela glavno nagrado.

Gledališče Brut je eden najpomembnejših dunajskih odrov in ponuja klasične gledališke in plesne predstave, teoretske refleksije in eksperimentalne predstave. Povezan je z najpomembnejšimi dunajskimi festivali in je v preteklosti gostil znane umetniške skupine in posameznike.

Gostovanje predstava Metamorfoze 3°: Retorika poteka v organizaciji Bruta in Slovenskega kulturno-informacijskega centra Skica.

Bara Kolenc, Dunaj, Brut, Atej Tutta, Avstrija