STA, 10. 4. 2017

Na Dunaju brezplačne operne in baletne predstave na prostem

Dunajska državna opera bo letos ponovno v aprilu, maju, juniju in septembru na velikem platnu v živo predvajala prenose 20 izbranih opernih in baletnih predstav. Ljubitelji kulture si bodo predstave lahko brezplačno ogledali pod zvezdami na trgu Herberta von Karajana pred stavbo opere.
:
:

Dunajska državna opera / Foto: Mstyslav Chernov, via Wikimedia Commons

Obiskovalci opere pod zvezdami bodo lahko uživali ob predstavah slavnih skladateljev, kot so Mozart, Beethoven, Strauss, Wagner, Puccini, Rossini, Donizetti, Čajkovski, Reimann, Verdi in drugi. V živo bodo prenašali tudi tudi majski gala koncert španskega opernega pevca Placida Dominga.

Pred opero bodo postavili 180 stolov ter 50 kvadratnih metrov velik LED zaslon, na katerem bodo predvajali izbrane operne in baletne predstave z nemškimi podnapisi, v studiu opere pa bodo s pomočjo osmih daljinsko vodenih kamer poskrbeli za idealno sliko.

Pol ure pred začetkom predstav in med odmori bodo obiskovalcem predstavljali informacije o predstavi, zasedbo, Dunajsko državno opero in njen program. S tem želijo opero približati širšemu krogu občinstva in vzbuditi zanimanje zanjo tudi pri tistih, ki je doslej iz različnih razlogov niso obiskovali, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj Eurocomm PR.

Dunaj