SLOGI, 7. 9. 2019

Mlado gledališče - Vabilo na strokovno izobraževanje

Vljudno vabljeni na tridnevno strokovno usposabljanje z naslovom Mlado Gledališče, ki bo potekalo 14. in 16. oktobra 2019 v uvodnem delu 54. Festivala Borštnikovo srečanje.

Tridnevno izobraževanje organizirata kulturnovzgojna projekta Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut).

V letos še bogatejšem programu bo vključenih pet raznovrstnih vrhunskih predstav za mlade (6+, 10+, 13+, 14+ in 16+), ki jim bodo sledili pogovori z ustvarjalci, dopolnjevale jih bodo delavnice gledališke komunikacije, plesne ustvarjalnosti ter priprave na ogled in refleksije po ogledu predstave, nadgradil vodeni ogled razstave o scenografiji na Slovenskem z ustvarjalnico, zaokrožila pa uvodni posvet Pravica do gledališča in zaključna predstavitev dobrih praks Pedagoška načela v gledališču. Sprostitev med gostim delom bo zagotovil koncert Grad gori!

Za partnerje projektov Prvi prizor (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut) je usposabljanje brezplačno, kar vključuje tudi vstopnice na vse dogodke usposabljanja. Število mest je omejeno. Prijavite se lahko do 20. septembra 2019 na elektronski naslov sandra.jenko@slogi.si (potrebni podatki: ime in priimek, ustanova oz. status, kontakt).

Ob prijavi posebej navedite, če potrebujete prenočišče. Stroškov prenočišča ne krijejo, a vam zagotavljajo ugodne festivalske cene.

Zbor vseh udeležencev usposabljanja bo v Medetaži SNG Maribor v ponedeljek, 14. 10. 2019, ob 11.30, pol ure pred začetkom prve predstave.

SLOGI, FBS

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Povezani dogodki