Mlado gledališče - Vabilo na strokovno izobraževanje

Avtor: SLOGI

Vljudno vabljeni na tridnevno strokovno usposabljanje z naslovom Mlado Gledališče, ki bo potekalo 14. in 16. oktobra 2019 v uvodnem delu 54. Festivala Borštnikovo srečanje.


Tridnevno izobraževanje organizirata kulturnovzgojna projekta Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut).

V letos še bogatejšem programu bo vključenih pet raznovrstnih vrhunskih predstav za mlade (6+, 10+, 13+, 14+ in 16+), ki jim bodo sledili pogovori z ustvarjalci, dopolnjevale jih bodo delavnice gledališke komunikacije, plesne ustvarjalnosti ter priprave na ogled in refleksije po ogledu predstave, nadgradil vodeni ogled razstave o scenografiji na Slovenskem z ustvarjalnico, zaokrožila pa uvodni posvet Pravica do gledališča in zaključna predstavitev dobrih praks Pedagoška načela v gledališču. Sprostitev med gostim delom bo zagotovil koncert Grad gori!

Za partnerje projektov Prvi prizor (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut) je usposabljanje brezplačno, kar vključuje tudi vstopnice na vse dogodke usposabljanja. Število mest je omejeno. Prijavite se lahko do 20. septembra 2019 na elektronski naslov sandra.jenko@slogi.si (potrebni podatki: ime in priimek, ustanova oz. status, kontakt).

Ob prijavi posebej navedite, če potrebujete prenočišče. Stroškov prenočišča ne krijejo, a vam zagotavljajo ugodne festivalske cene.

Zbor vseh udeležencev usposabljanja bo v Medetaži SNG Maribor v ponedeljek, 14. 10. 2019, ob 11.30, pol ure pred začetkom prve predstave.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mlado-gledalisce-vabilo-na-strokovno-izobrazevanje