STA, 20. 2. 2020

Milan Golob novi direktor Šentjakobskega gledališča

Upravni odbor Šentjakobskega gledališča je po končanem razpisnem postopku za novega direktorja imenoval Milana Goloba, so sporočili iz gledališča. Zaupali so mu štiriletni mandat, v katerem se bo najprej seznanil s stanjem v tem ljubiteljskem gledališču, med njegovimi prednostnimi nalogami pa bodo tudi aktivnosti in prireditve v času 100-letnice.
:
:

Foto: Daniel Novakovič / STA

Kot še piše v sporočilu za javnost, Golob gledališče spremlja skozi razgibano obdobje njegove zgodovine. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je pridobil naziv univerzitetnega diplomiranega režiserja.

Zadnji dve leti je v Prešernovem gledališču Kranj opravljal funkcijo vodje marketinga in odnosov z javnostmi, sodeloval je z drugimi gledališči, vodil in oblikoval različne prireditve ter si nabiral druge izkušnje v gledališču.

Šentjakobsko gledališče, ki bo letos praznovalo 100-letnico, je od marca lani kot v.d. vodila Katja Ogrin. Nasledila je Borisa Kobala, ki so ga predčasno odpoklicali z mesta direktorja zaradi plagiatorstva.

Milan Golob, Šentjakobsko gledališče